Pare ca disperarea bandelor de la guvernare a inceput sa se inteteasca… Dincolo de strategiile de imagine prin retrageri strategice din calea televiziunilor/ziarelor/etc, au inceput sa tremure usor… Sau, cel putin, asa susoteste lumea Internetului.Isi asigura afacerile, sterg urmele, ascund si mai bine decit erau pina acum – conturile, cumpara proprietati in tari cu care Romania nu are acorduri de extradare (zice lumea…. 🙂 ) incheie noi acorduri cu baietii de afara din Est si din Vest, simt si ei ca ar trebui sa plece,dar vor sa o faca cu siguranta ca vor iesi din Afacere vii si bogati pt. generatii. De guvernat, oricum n-au guvernat niciodata. Nu pot, nu stiu, nu vor. Au orizonturi si mentalitati de vataf de circiuma, in cel mai fericit caz de negustor de mahala. Posibil sa aiba si planul B in rezerva. Care va mai tine un pic, pt ca poporul asta ,desi ii injura in direct de cite ori intrebi pe cineva de Guvern, nu ii mai vrea. Stau si ma intreb insa: oare sunt Guvernul asta, Basescu, PD-ul – de vina cu ceva, in mod real?! Eu nu cred asta pina orice om normal si decent membru al PD (L) nu isi da demisia din acest SRL politic. Nu cred in asta pina ce toti cei care nu sunt (oriunde in tara asta) membri PD (L) nu ii ia de gitul mintii pe toti membrii pe care ii stiu personal si sa ii convinga sa le fie rusine si sa iasa din acest SRL politic. Nu cred in asta cind inca PD(L) mai are 18% in sondajele recente. E infiorator sa spui ca Guvernul si Basescu au vreo vina cind inca 18% din locuitorii Romaniei mai tin cu ei, ii mai sprijina si mai cred in ei. Nu, semnificativ va deveni totul cind procentul va fi 0%. Pina atunci. nu avem de ce sa ne suparam. Cita vreme gashca are suport popular, nu pe ei trebuie sa ii certam, ci pe noi. Cita vreme asa-zisii aia de lideri de sindicate, mereu aceiasi si mereu bogati, stau pe scaunele alea, nu trebuie sa cerem nimic, pt ca inseamna ca ii toleram, ca ii urmam, deci ca ii vrem. Si atunci, ce importanta mai are ca si ei, liderii de sindicat , sunt doar niste sclavi naimiti ai sclavilor portocalii care cica se fac, in timpul liber dintre doua afaceri, ca ar conduce Romania. De ce sa ne suparam cind, noi, cei 22 de milioane sau citi vom mai fi pe aici, ne lasam condusi de o mina de neni si tanti, putini, inca puternici datorita serviciilor, dar jalnici oricum ar sta, orice ar spune si orice ar face sau n-ar face…Deci, dragii mei, nu sunt ei de vina, nu! Si stiti de ce? Ne spun chinezii: apa sustine corabia,dar tot apa o scufunda…. Dar pt asta ne-ar trebui apa. Corabii nu mai avem, ca flota s-a dus. Dar avem Cirmaci! Apa ba, corabie ba, Cirmaci da! Avantaj noi!
Mindra corabia, mester Cirmaciul, Allah sa-i umfle pinzele cu echipaj cu tot! 😀
Capacitatea oamenilor de a se minti pe ei insisi este enorma si face parte din principalele mecanisme de aparare psihica. Sofismele si reductionismul sunt metode „de aur” in supravietuirea zilnica. Cunosc destui oameni cu un nivel moral decent si inteligenta rezonabila care nu pot purta povara luciditatii. Si asta e valabil pe orice meridian. De-asta conteza atat „traditiile mentale”. Care, la noi, stim cat sunt de „frumoase” si „consistente”. Iar cei putini capabili sa-si desluseasca deschis hatisul de factori din societatea romaneasca nu au cum sa aiba o energie suficienta pentru a contrabalansa situatia. Plus ca din acesti putini, procentul celor care au vitalitatea si capacitatea ta de revolta permanenta e mic si el. Astea sunt realitati. Nu mi-e teama ca astfel de argumente ar demobiliza pe cineva pentru ca, din punct de vedere spiritual, suntem de mult „pe fundul prapastiei”, cu alte cuvinte intr-o stare de echilibru natural in care fiecare ne comportam exact la nivelul propriu psiho-spiritualo-mental bazal. Sprijin de la filosofia colectiva nu avem. De asta nu sunt pesimist, nici optimist. Poate mai degraba indurerat pentru fiecare om de pe-aici si vag nostalgic dupa posibile vieti colective mai bune. Dar si profund bucuros cand vad frumusete umana stralucind in balteala generala.
Sarind la alta idee: am vazut ca ai tendinta sa insisti pe rolul „serviciilor”. Nu zic, fac si ele parte din reteaua puterii dar nu cred ca au doza de putere care li se atribuie. Si nici pe cea de „malefic”. Nu sunt mai bune sau mai rele decat societatea. Am mai spus altatdata parerea mea despre „puternicii zilei” de aici sau de aiurea: pot influenta multe si pot genera evenimente si situatii dar nu au o capacitate mare de control. Sistemul social uman, aici si oriunde, e prea complex pentru a fi controlat. Nici o „organizatie”, oricat de puternica, nu obtine de la istorie exact ce-si propune. Chiar si situatia Coreei de Nord nu e una perfect controlata si nici macar nu e una stabila, la scara istorica. Cu atat mai mult zapaceala romaneasca.
Nu prea imi plac persoanele „concluzive” dar nu ma pot abtine nici eu, in momentul asta. Ca atare voi zice inca o data ca, prescurtand viziunea mea asupra lumii, soarta constientei si constiintei individuale este esentiala, la fel si interrelationarea fiintelor. Restul este sala de dans.