close

Stiuta de ceva saptamini, certa pina la executie matematica, caderea MRU n-a fost o surpriza pt nimeni. Nu e nici rau,nici bine, pt ca nu e e decit inca un act al piese numite dictatura cu fata democratica. A fost costisitoare financiar vorbind, s-au facut si niste afaceri totodata (vezi cuprul si alte alea 🙂 ) si ideea de baza e ca raminem in zona controlului militar cu fata civila.

In felul asta se mai relaxeaza putin si rusii. 🙂 Ca doar nu isi inchipuie cineva treaz la minte cum ca s-a decis ceva in Parlament, ieri. 🙂

PSD cistiga. UDMR e pus putin in rezerva data fiind recenta evolutie a Ungariei si a lui Orban (anti UE) – dar probabil nu pt foarte multa vreme. PDL cistiga pe toata linia – preia din mers PNL sau cel putin o parte (a doua fiind preluata mascat sau nu de PSD mai ales dupa alegeri), ramine cu oamenii in Parlament si peste tot administrativ sub alta masca, executind partitura fie de la Cotroceni, fie de la US/UE citire (tot aia). PNL pierde pe toata linia: devine doar o carcasa sau carapace sau eticheta pt ailalti. Leadershipul e jalnic actualmente, viziune politica ioc, Crin e mititel, PNL nu are anticorpi, nu are serviciu propriu de informatii, indisciplinat, fara perseverenta si cuprindere. E mare pacat,dar asta este… In plus, eliminarea celor ca Chiliman (ok, bagat in afaceri pina peste cap si amic al PDL-ului) adauga inca o eroare la lista celor curente: pai, daca „inghiti” cu nemiluita oameni din PDL pe fata, il dai afara pe al tau dinauntru pt colaborare cu PDL?! Ceva suna necurat… PNL-ul real si cel dorit cindva ca un proiect politic al dreptei se duce de ripa, devine pe zi ce trece o stinga vopsita.

USL-ul probabil se dizolva in ceva vreme de aici incolo. Ei sunt uniti de Basescu – un animal politic real, realist, crud,instinctual, pradator, nemilos – singurul autentic in RO, in afara de Ion Iliescu. Pe scena , uniti de lupta impotriva lui Basescu. In spatele scenei uniti de masinatiunile lui Basescu, controlati sau controlabili de el (ma refer la majoritatea liderilor USL). Odata cu plecarea lui Basescu de la Cotroceni, indiferent cind si cum se va intimpla, USL se dizolva. PSD va incerca sa rupa mult din imaginea, popularitatea si electoratul PNL, inainte de asta. Aliatii de ieri si azi, inamicii de maine. Suna cunoscut? 🙂

In plan social – evolutii incerte,dar se mentine sau se incearca din rasputeri mentinerea stabilitatii. Nu e usor pt ca statul a devenit extrem de slab si diluat sub PDL. In plan economico-financiar, trendul se mentine, pt ca nu e conceput la Bucuresti, e doar acceptat si implementat aici.

Sa vedem si gluma saptaminii: cine va fi ministru la Sanatate? 🙂

Tags : cadereCringuvernPNLPontaPSDRomaniaUngureanu

3 comentarii

Leave a Response