close

Umbletul indelungat din ultima perioada, insumind mii si mii de km si bintuind orasele tarii mi-a adus in suflet si in minte necesitatea acelei radacini inexorabile si inefabile…sa suni acasa, atunci cind ziua se incheie, cind greutatile si orice efort au trecut toate, cind firea iti vine in fie si gindurile se intorc spre sine. Sa suni ACASA, sa pastrezi conexiunea-radacina cu locul si oamenii si starea de ACASA, de acolo de unde vii si unde te vei intoarce. NU doar ca loc geografic sau ca numar al persoanelor alocate conceptului, dar mai ales ca atitudine, ca umplere de sens…sa suni acasa ca si cind te intorci acasa numai la gindul ca vei suna acasa si de acasa ti se va raspunde ca acasa. Ca si cind esti doar foarte putin plecat….

Dar pt toate astea trebuie sa existe acel ACASA. Condamnarea exilatilor de orice fel, cei exilati fizic sau doar mental si sufleteste, deopotriva exilati afara sau inauntrul lor aceasta este: sa nu poata suna acasa.

As suna acasa….

Tags : Acasagindintoarcere

4 comentarii

  1. Binecuvantarea si blestemul celui de nicaieri si de pretutindeni e sa poata fi acasa pentru un moment in orice loc familiar in care se simte bine si sa nu fie, in fapt, ACASA niciodata.
    Pentru ca ACASA inseamna radacina, sursa vietii, alinarea necazului, mangaierea pe frunte….cei foarte puternici au un ACASA foarte clar reprezentat in suflet si in minte, locul acela perfect de siguranta, dragoste si odihna, pe care il cauta toata viata.
    Culmea e ca trec adesea pe langa unul sau mai multe locuri similare cu acesta, dar poate ca nu le recunosc in timp util sau, poate, acel unic ACASA nu ii lasa sa le vada…
    Sunt sigura ca si acel ACASA unde ai suna tu asteapta de demult sa ti se curme drumurile si sa ti se intoarca multele carari….iar tu il porti in suflet, dar nu il suni nu neaparat pentru ca nu stii unde e, ci pentru ca nu poti….inca.
    Sa-ti dea Domnul pana atunci putere sa poti ramane CEL CARE ASTEAPTA…..

Leave a Response